barnevaderen
BARNEVADER-EVENTYRET:


EVENTYRET BEGYNNER:
Det hele startet i 2004, da brødrene Christian på 5 år og Martin på 3 år gikk i barnehagen.  Hver dag hang det dryppende våte og gjørmete regnbukser på knaggen da de skulle hentes. Kliss våte støvler på gulvet ved siden av. Mor bar seg skakk på bæreposer fulle av vått skiftetøy – hjem til vask og tørking, og på’n igjen dagen etter!
Løsningen kom da Christian arvet en gul vaderbukse fra sin fetter. En vaderbukse som var kjøpt i Danmark og som egentlig bare vare en vanlig vaderbukse som var forminsket ned i en størrelse som passet et lite barn. Plutselig var bæreposene med våte klær i borte!  – I hvertfall fra knaggen til Christian…
Spørsmål og kommentarer haglet fra de ansatte i barnehagen: «Hvor har du fått tak i denne?», «Dette burde være et obligatorisk plagg for alle barnehagebarn!»… – De var overveldet over hvor praktisk plagg dette var. Christian var det eneste barnet de slapp å skifte på når de hadde vært ute og lekt i regnværet. Så mens alle de andre foreldrene fortsatt bar seg skakk på vått tøy hjem fra barnehagen, kunne denne mammaen la tørre klær ligge igjen i barnehagen og spankulere tomhendt hjem med tørre barn.:)

GRÜNDER-HISTORIEN:
Pga. responsen ifra de barnehageansatte, begynte vi å lete etter en butikk hvor man kunne kjøpe denne type regnbukse til barn, og fant til vår overraskelse ut at det ikke var noen som hadde denne for salg i Norge! Og det forundret oss; Dette var da vel et produkt som burde vært «funnet opp» for lenge siden? I 2005 snublet vi over en liten nettbutikk som holdt på å legge ned driften. Vi fikk tilbud om å ta over denne og kjøpe opp et restparti på 250 vaderbukser til barn. Og slik begynte eventyret.

PRODUKTUTVIKLINGEN:
Den gule vaderbuksen var praktisk – ja – men den var litt ubehagelig å ha på. Materialet var tykt og ubevegelig, og passformen var feil. Vi begynte derfor å leke med ideen om å lage en egen vaderbukse for barn – Barnevaderen! - Og etter 5 års prøving og feiling med leverandører, testing og utprøving av materialkvalitet, passform, tilpassing av støvler, sveiseteknikker osv osv. Og takket være et godt samarbeid med fabrikken, og med flere barnehager rundt om i landet, kunne vi i 2012, lansere den endelige utgaven av BARNEVADEREN: Fargerike vaderbukser, spesielt tilpasset aktive barn, med morsomme støvler med forskjellige motiver.


LANSERING:
I november 2012 ble Barnevaderen as stiftet og ENDELIG kunne BARNEVADEREN introduseres på markedet i Norge. - Med en god følelse i magen om at vi endelig hadde fått på plass et godt produkt som vi kunne være stolte av å ha utviklet og trygge på at holder mål. I løpet av høsten og vinteren 2012-13 kom Barnevaderen for salg i over 50 butikker og nettbutikker rundt om i Norge og har blitt lansert i 10 land i Europa! Den naturlige utviklingen var så å utvide kolleksjonen…

KRABBEVADEREN LANSERT I FEBRUAR 2013:
Krabbevaderen ble introdusert i februar 2013, og er i tillegg til nye regnjakker og regnbukser, samt morsomme støvler i friske farger, en videre utvikling av kolleksjonen til Barnevaderen as.
Les mer om krabbevaderen her.

 

UTVIKLIG OG VEKST:

I årene som følger utvides jevnt og trutt antallet butikker som selger Barnevadere i hele Norges land, og Barnevaderen blir introdusert i flere land i Europa: Sverige, Danmark, UK, Irland, Island, Spania, Tyskland. Vi knytter til oss flere selgere som er interessert i å selge Barnevadere for oss på provisjonsbasis. Vi spisser kolleksjonen og dropper regnbukser og støvler i kolleksjonen. Barnevaderen as er i vekst. Vi har også opprettet en egen nettbutikk hvor vi selger Barnevaderen direkte til brukerne.

 

SYKDOM OG NEDGANG:
I 2015 blir vi dessverre rammet av sykdommen ME (myalgisk encefalomyelitt/encefalopati) og Fibromyalgi og må trappe ned litt på virksomhetens aktiviteter. Men vi har et oppriktig ønske om at Barnevaderen skal bestå! Kapasiteten og økonomien strekker ikke til for å lage de store reklamekampanjene, men vi knytter til oss bloggere og bruker sosiale medier for å markedsføre produktene våre, så godt vi kan. Alt vi tar inn av inntekter går til videre utvikling og markedsføring av produktet.
Vi har et oppriktig ønske om at Barnevaderen fortsatt skal være tilgjengelig for alle de barna som elsker å boltre seg ute i all slags vær, for vi er fortsatt overbevist om at Barnevaderen er det regntøyet som egner seg best til lek i vann. Vi har mange som heier på oss og som følger oss, og som hjelper oss med markedsføring ved å "spre ryktet" om produktet. Vi opplever stadig å få positive tilbakemeldinger fra våre brukere - både små og store - og dette holder oss gående på de dårligere dagene.
Så selv om formen er dårlig og kapasiteten er lav, så lover vi at vi kommer til å fortsette med Barnevaderen!

 


Barnevaderens utvikling i historiske bilder:

Protypen Utforsker gjørme 2006
2004: Christian (5 år) viser frem den
gule vaderbuksen han har arvet.
Christian (6 år) er veldig interessert
i å utforske hva som finnes
i gjørmete dammer.
2006: Første fotoshoot og testing av de første gule vaderbuksene for barn.
     
Bader i vader Posering Momarken
Hvor langt ut kan vi gå...?
Hedvig, (8 år) og Christian (7 år), tar årets første bad...?
2006: Fotoshoot av fargerikt regntøy. 2006: Vårt første marked: Momarken. Og vi har god hjelp! ;)
     
uten med Martin bader
Vi lager "før" og "etter"-plakater... FØR... ...OG ETTER! Martin (6 år) tester om dette er en
vader som er bra å bruke, også
når man bader...
MED redningsvest heldigvis...!
     
minusgrader camo ut på tur
2007: Vi tester ut barnevaderen i
20 minus-grader på Rorosmartnan.
2007: Camo-vadere blir testet ut. 2009: Vi er på vei ut for å teste de nyeste modellene!
     
Nettbutikk bader Ciff kids
2010: Nettbutikken drives fra stua hjemme og spisebordet egner seg bra
som pakkebord!
2010: Vi begynner å nærme oss riktig passform - er den HELT vanntett tro? 2011: Barnevaderen blir presentert på moteshow under Ciff Kids i København.